Ayurvedakurs

Lär dig om Livet och Dig själv!

Datum för vårens steg 1 finns nu!
Platser kvar till höstens steg 2 och 3!

JennySense erbjuder steg 1 - 3 enl. Human Health Ayurvedaskola.

Dessa kurser riktar sig till Dig som är intresserad av din hälsa och som förstår att allt hör samman.
Ayurveda som betyder "kunskap om livet", är en Indisk hälsolära som går tillbaka minst 5000 år i tiden och är enligt förespråkarna grundad i ett holistiskt perspektiv med vediska rötter.

Allt i livet handlar om balans, i oss själva, runt omkring oss, i Universum för att vi ska kunna må så bra som möjligt, att vara sig själv till fullo i harmoni och balans, att se vårt sanna behov.

Varje människa är enligt ayurvedan en unik varelse med sin egen konstitution - kombination av de fem elementen. Att identifiera den egna konstitutionen är nyckeln för att förståelse för vilka obalanser och sjukdomar vi löper störst risk att drabbas av, hur vi kan förebygga och behandla dem och leva i harmoni med vår omgivning och oss själva.


Steg 1

- Vata, Pitta & Kapha - nyckelbegreppen för personlig konstitution. Grundlig genomgång av hur du känner igen deras egenskaper och funktioner i olika sammanhang. Kännetecken på olika tillstånd av balans resp. obalans. Vad du själv kan göra för att få bättre balans för din egen del.

- Var sak har sin tid - att leva i samklang med naturens rytmer. Hur du kan känna igen och utnyttja dygns- och årstider, samt sätta dem i relation till Vata, Pitta resp. Kapha för att använda din energi på bästa sätt och må bättre.

- Ätandets konst - den som borde vara självklar. Måltidsmedvetande, hunger- och mättnadssignaler samt tips för att du ska kunna njuta mer av mat och dryck utan att det skapar slaggprodukter eller överflödskilon.

- Egenvårdsråd - praktiska tips i vardagen. Enkla och naturliga åtgärder för att förebygga resp. rätta till vanligt förekommande obalanser i t.ex. mage/tarm, sömn, luftvägar och leder/muskler, hud.

Det blir dessutom andningsövningar, meditation, yoga och energipunkter.


Steg 2

- Agni – livsgnistan – förutsättningen för all transformation. Flera former av Agni på olika ställen i kroppen. Tecken på balans och obalans samt åtgärder.

- Kroppens sju vävnader. Hinder och möjligheter för en sund själ i en sund kropp.

- Smakernas betydelse och sekvens. Hur de inverkar på Vata, Pitta, Kapha under matsmältningens olika faser.

- Pulsavläsning och andra metoder för att urskilja ditt hälsotillstånd. Vi går igenom grunderna och övar vid flera tillfällen.

 - De sex stadierna av sjukdomstillstånd. Från tillfälliga obalanser i Vata, Pitta, Kapha till kronisk sjukdom.

Det blir dessutom andningsövningar, meditation, yoga och energipunkter.


Steg 3

- Ayurvedisk definition på en frisk person ur fysisk, mental, känslomässig och andlig aspekt.

- Du får successivt nycklar som öppnar fler dörrar, nu till Vata, Pitta, Kaphas underavdelningar, s k subdoshor, och dess specifika områden och funktioner i kroppen. Subdoshorna lär du dig redan nu avläsa och tolka i din egen puls.

- Vi går igenom chakrasystemet, balanser, obalanser mm

- Du får uppleva ljudvibrationers helande kraft för olika områden inombords.

Det blir dessutom andningsövningar, meditation, yoga och energipunkter
Du får också ett kursintyg på steg 1-3.


Om kurserna

Dessa kurser i Egenvård är för dig som vill gå djupare i att förstå Ayurveda och att hitta balansen inom dig själv. Hur man tar till de olika verktyg som jag kommer att berätta om så att Du kan ta hand om Hela sin hälsa.

Kursen är också start för dig som vill gå vidare och utbilda dig till Ayurvedisk Hälsovägledare och/eller Massageterapeut enl. Human Health Ayurvedaskola. Dessa är  steg 4-10.

Hur: 4-10 deltagare per kurstillfälle
Anmälan: Du reserverar din plats genom att maila mig (jenny@jennysense.se) OBS! Bindande bokning. Anmälningsavgiften är 500 kr och då du betalat in den har du en garanterad plats på kursen. Bankgiro 776-6199 el swish 123 258 08 01. Jag skickar sedan faktura till dig på resterande kursbelopp.


 

Kurs steg 1
29/2-1/3 2020

Var: Studio JennySense, Husensjö, Helsingborg. Lärare: Jenny Green.
Pris: 2200,- I priset ingår kursmaterial samt frukt och te. Delbetalning är möjligt.
200,- i rabatt om du är aktiv yogakund hos mig!
Datum steg 1: 29/2-1/3 29/2 kl.10-16, 1/3 kl.13-18
4-10 deltagare. OBS! Bindande anmälning.

Kurs steg 2, 12-13/10

Var: Studio JennySense, Husensjö, Helsingborg. Lärare: Jenny Green.
Pris: 2200,- I priset ingår kursmaterial samt frukt och te. Delbetalning är möjligt.
200,- i rabatt om du är aktiv yogakund hos mig!
Datum steg 2: 12-13/10  12/10 kl.10-16, 13/10 kl.13-18
4-10 deltagare. OBS! Bindande anmälning.

Kurs steg 3, 9-10/11

Var: Studio JennySense, Husensjö, Helsingborg. Lärare: Jenny Green.
Pris: 2200,- I priset ingår kursmaterial samt frukt och te. Delbetalning är möjligt.
200,- i rabatt om du är aktiv yogakund hos mig!
Datum steg 3: 9-10/11. kl. 10-16 den 9/11 och kl. 13-18 den 10/11

"Efter att befunnit mig i en rofylld kursmiljö under två dagar lämnade jag Helsingborg fullproppad med nyttig information som sakligt och lugnt gåtts igenom utav Jenny. En helg som även fylldes av härliga samtal och diskussioner tillsammans med de andra kursdeltagarna. Kan varmt rekommendera att gå en kurs eller göra ett besök hos JennySense. Namaste". Malin R

"Kurserna var lärorika, intressanta. Gav mer kunskap om Ayurveda. Jenny delade med sig av sin kunskap på ett bra och tydligt sätt. Bra med en liten grupp med härlig gemenskap". Helene K

"Kurserna var mycket intressanta. Roligt att kunna själv ta till sig nya vanor och känna skillnad och få nya härliga kunskaper. Bra att det var några veckors uppehåll mellan kurserna så att vi fick smälta och låta kunskaperna vi fått landa in". Katarina J

Boka din Kurs

Investera i Hela din Hälsa och boka din ayurvedakurs hos mig. Låt mig guida dig in i Ayurvedans fantastiska värld!